I sann Solsticksanda erbjuder Solstickan Design moderna och folkliga produkter med hög kvalitet inom hem och inredning. Idén med Solstickan design är att bevara och föra vidare en verklig svensk klassiker och på så sätt stötta Stiftelsen Solstickan.

En del av intäkterna från försäljningen går till Stiftelsen Solstickan, vars syfte är att hjälpa barn och äldre människor i samhället.


TILL FÖRMÅN FÖR BARN OCH GAMLA
1936 fick konstnären Einar Nerman uppdraget att rita etiketten till asken Solstickan. Där och då skapades den klassiska symbolen Solstickepojken. Den folkkära pojken och texten ”Till förmån för barn och gamla” prydde askarna och grundidén var att på ett enkelt sätt bidra till samhället genom att skänka ett par öre av varje såld ask till Stiftelsen Solstickan. Redan tidigt inriktade sig stiftelsen på att hjälpa barn med funktionshinder och kroniska sjukdomar som till exempel diabetes och reumatism.

Vi är stolta över att med Solstickan Design kunna stötta och bidra till denna fina tradition. Läs gärna mer om stiftelsen och dess arbete här.
 
FOTOGRAFER

Susanne Svensson
Jessie Ek
Niklas Åkesson
Peter Kurtson


Solstickan Design drivs av Tradingbox AB som har ett exklusivt licensavtal med Swedish Match Industries AB som äger varumärket Solstickan. Licensen innebär att Tradingbox AB har rätt att producera, reproducera, sälja och marknadsföra produkter under varumärket Solstickan mot svensk handel.